Het team
achter de musicalklas
Het team
achter de musicalklas
Wie zijn de mensen,
die achter de schermen de musicalklas aansturen?

 
Menu

MANDY VAN WINDEN, regie

"Mijn naam is Mandy van Winden en ik werk alweer ruim drie jaar op het Flora College. Eerder werkte ik voor Lentiz op de Dalton Mavo en het Maaslandcollege. Ik vind het super dat ik weer op een clutuurprofielschool werk; juist omdat ik dik tien jaar gewerkt heb op een van de eerste cultuurprofielscholen in Nederland, het Johan de Witt College in Den Haag. Dat was toen na mijn studie voor dramadocent mijn eerste baan in het onderwijs. Daarnaast studeerde ik nog Theater- Film- en Televisiewetenschappen.

Door die tweede studie ben ik naast het lesgeven altijd andere dingen in de theaterwereld blijven doen, zoals inleidingen verzorgen bij voorstellingen in Theater Dakota. En voorstellingen regisseren bij amateurgezelschappen zoals bij St. Jan Baptist ’93 (Nu TG het Wilde Westen). Waar ik vijf jaar geleden speciaal voor jongeren voorstellingen ben gaan regisseren. Ook heb ik een tijdje bij Okidoki in de BSO gewerkt. Nu geef ik les aan leerlingen waar ik daar al na school theater mee maakte.

Thuis heb ik twee schatten van mannen, één waarmee ik ben getrouwd en één die net naar de basisschool is en alles nog aan het ontdekken is. Het leuke is dat ik daardoor ook weer veel nieuwe dingen ontdek en leer, omdat je vanuit het perspectief van je kind alles net weer even anders bekijkt.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen. Zowel in mijn regies als in mijn werk als docent ben ik bezig het beste uit mensen te halen en hen in hun eigen talenten te laten groeien. Ik schroom er dan ook niet voor om iemand die nog nooit gespeeld heeft een hoofdrol te geven of een leerling te wijzen op zijn of haar eigen verantwoordelijkheden en kwaliteiten. Ik werk graag met mensen van verschillende culturen en leeftijden. Het meest geniet ik ervan als ik bij heb mogen dragen aan het laten schitteren van mensen in hun eigen talent. Of dat nu op een podium is of in het klaslokaal.

Ik heb dan ook heel veel zin om naast het regisseren van de kunstklasmusical voor kinderen in ons eigen Floratheater nu ook de regie van de grote musical in de Naald te mogen doen."
JAEDY VAN DEN BROEK, dans


"Nieuw teamlid voor de musical, maar zeker niet nieuw met musicals!
Ik ben Jaedy van den Broek en ik ben een danseres/dansdocent in hart en nieren.
Als klein meisje voor de spiegel thuis en natuurlijk in de dansstudio, naar de dansacademie en nu uiteindelijk zelf voor de klas.
Een droom die in vervulling is gekomen en die ik nu met jullie mag delen.
Ik heb ontzettend veel zin om met jullie samen te gaan werken en een ontzettende mooie en toffe voorstelling te maken."


 
 

ONNO MAAT, vormgeving


"Ik heb gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarna heb ik eerst op Engeland gevaren en ben ik werkzaam geweest in de evenementenbranche, voordat ik terechtkwam bij Lentiz. Daar begon ik met lesgeven aan de Design-opleiding van MBO Westland, maar sinds enkele jaren werk ik met veel plezier als docent Beeldende Vakken bij het Flora College.

Naast mijn werk als kunstdocent ben ik ook beeldend kunstenaar. In mijn werk gebruik ik graag een combinatie van moderne media en oude ambachtelijke technieken. In mijn vrije tijd ontwerp ik inhoud voor computerspellen en speel ik gitaar. Bij de musicalklas ga ik me bezighouden met het ontwerpen van de decors en de technische vormgeving."


ANGELIQUE VIS, kostuums


"Ik ben coupeuse van beroep en ik mag nu voor het vierde jaar meewerken aan de jaarlijkse musical.
Samen met een paar andere moeders ontwerp en realiseer ik de kostuums.
We maken de kostuums veelal met leerlingen op school, maar ook thuis.
Ik vind het iedere keer weer een hele uitdaging om door de ogen van de regisseurs te kijken hoe zij het in gedachten hebben, en dan te realiseren wat zij voor ogen hebben."


TAISSIR AL KABBANI, kostuums


"In Syrië was ik top-couturier. Ik had mijn eigen modehuis met 40 man personeel en maakte haute couture voor beroemdheden uit het hele Midden-Oosten. Sinds twee jaar woon ik in Nederland en ik ben bezig om mijn vak weer op te pakken. Ik vind het geweldig dat ik op deze school mijn passie mag overbrengen op jonge mensen. Samen gaan we geweldige kostuums maken voor de musical "

HANS TOBEL, muzikale leiding en productie


"Voor mij is muziek een heel belangrijk deel van mijn leven. Als kind begon ik met viool en ik zong in een kinderkoor. Toen ik 9 jaar was begon ik met dwarsfluit, het instrument dat ik nog steeds het allermooiste vind. Al jong trad ik op en gaf ik veel concerten. Omdat ik dat heel gaaf vond, ben ik dwarsfluit gaan studeren aan het conservatorium. Samen met 4 andere muzikanten heb ik toen heel veel opgetreden en daarnaast gaf ik dwarsfluitles aan de muziekschool in Gouda, 's-Gravenzande en Monster.

Toch had ik het gevoel dat ik nog iets miste. Ik wilde graag nog veel breder bezig zijn met muziek dan alleen met die dwarsfluit. Bij toeval ben ik toen in het onderwijs terecht gekomen en als muziekleraar voelde ik me helemaal op mijn plaats. Ik heb daar een extra opleiding voor gedaan en al tijdens die opleiding werd ik muziekleraar op het Floracollege. 

Op deze kunstzinnige school mag ik niet alleen muziekles geven maar ook alles rondom de kunstklassen en de Cultuurprofielschool organiseren. Samen met een andere collega, Hélène Tabben, ben ik in 2005 met de musicalklas begonnen. Sindsdien schrijf en componeer ik alle musicals die we op school spelen. Met de zangers studeer ik alle nummers in, die we tijdens de voorstellingen live met een aantal muzikanten begeleiden.
Ook ben ik eindverantwoordelijk voor de hele productie. Ik zeg altijd: 'Zet mij in een theater met een groep enthousiaste leerlingen en ik ben helemaal gelukkig.'. Daarom heb ik ook weer heel veel zin in de nieuwe musical!"


 
Floracollege musicalklas
 
 
 

Lentiz | Floracollege
Burg. Elsenweg 8
2671 DC  NAALDWIJK
(0174) 671170
info@ florakunstklas.nl

© Lentiz | Floracollege 2017